Levensmoed

Soms kan schrijven helend zijn. Voor mij persoonlijk geldt dat in ieder geval wel. Al schrijvend krijgen mijn gedachten vorm of verander ik juist van gedachten door nieuwe inzichten die ik via het papier krijg. Ik blijf het bijzonder vinden om dit al schrijvende te ervaren. Anne Frank schrijft dat al haar verdriet verdwijnt door het schrijven. “Was het maar waar”, denk ik bij mezelf. Verdriet krijgt bij mij al schrijvend wel een plek maar het gaat niet weg. Dat hoeft trouwens ook niet. Het hoort voor mij net zo goed bij het leven. Laatst wenste iemand mij levensmoed toe. Ik vond het een mooi woord. De moed om je leven te leven, misschien om jezelf te herpakken, ook al ervaar je verdriet of somberheid. Het leven is niet altijd vanzelfsprekend leuk en gemakkelijk. Ik wens iedereen levensmoed toe.

quote Anne Frank
Geplaatst in: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *